Šifra: 3831093813140
Razpoložljivost: Na zalogi
Prenos + 2.99€
DVD + 3.99€

Brez DDV: 0.00€

Razpoložljive možnosti

Pika začne hoditi v šolo

Vsi otroci se veselijo novoletnih počitnic. Zakaj se jih ne bi tudi Pika? A počitnice imaš lahko samo, če hodiš v šolo. Torej se bo treba pridružiti ostalim učencem. Navdušenje hitro mine in počitniške vragolije v snegu se pričnejo predčasno. Tatova Damjan Blisk in Cene spet skušata priti do zlatnikov in tokrat sta celo uspešna, a kmalu ju dohiti gromozanska snežena krogla.

Pika in božični prazniki

Pika za božič speče slastne piškote v obliki konja, opice in celo piratske ladje. Z Anico in Tomažem se odpravi na drsališče, kjer preizkusi svoje nove drsalke. Medtem ko vsi otroci praznujejo v krogu svoje družine, pegasta deklica na vrtu okrasi drevo s številnimi darili. Ko se žalostno sprijazni, da bo božični večer zares preživela sama, jo obiščejo vsi mestni otroci, ki ji prinesejo prav posebno darilo.

Pika najde stranh

Po slastnem zajtrku, smetanovi torti, si Pika kar na lepem izmisli besedo stranh, čeprav ne ve, kaj bi to sploh pomenilo. Ali je to lahko morda nevarna žival? Ali celo kakšna huda bolezen? Potrebno bo obiskati zdravnika. V vili Čira-Čara se v past, ki je bila namenjena stranhu, ujame teta Proseliza. Naposled pa otroci na vrtu opazijo hrošča. Le kateri vrsti pripada? Gotovo je… stranh.

Pika na vožnji z balonom

Potem ko ju Pika za izjemno zgrešeno petje nagradi z zlatnikoma, se Damjanu Blisku in Cenetu znova poveča želja po zakladu. Načrt jima uspe, saj je Pika ravno zaposlena s pripravo na vožnjo z balonom. Tudi njej se načrt uresniči in skupaj z Anico in Tomažem se na ogorčenje meščanov odpravi na izlet, na katerem močno preseneti nič hudega sluteča lopova.