Šifra: 3831093813218
Razpoložljivost: Na zalogi
Prenos + 2.20€
DVD + 2.99€

Brez DDV: 0.00€

Razpoložljive možnosti

Princesa jagodovanja

Ker je princesa Bobika na nujnem opravku v Veliki dobravi, morajo prebivalci Jagodne dobrave izbrati princeso jagodovanja, največje praznične slovesnosti v Jagodni dobravi. Za ugledni položaj se poteguje več kandidatk, v sam finale pa se uvrstita Jagodka in Pomaranča. To pa ni najbolj po godu njunim prijateljicam, saj se težko odločijo, kateri bi namenile svoje glasove na volitvah.

Jagodkin veliki sprevod

Jagodka ima kot princesa jagodovanja številne naloge, ki jim bo sama težko kos. Za pomoč prosi prijateljice, ki ji sicer rade ustrežejo, vendar prav velike koristi od njih ni. Kar naprej nadlegujejo Jagodko, ki ima zato dela skoraj več, kot če bi se vsega lotila sama. Jagodki tudi ni po godu, da se prijateljice kar naprej prepirajo, namesto da bi druga drugi pomagale in priprave na slovesnost vzele tudi kot zabavo.

Naj naj odločitev

Za jagodovanje mora Jagodka, letošnja princesa te slovesnosti, priskrbeti begojagodo. Ta posebni sadež je obvezen posladek praznične gostije, žal pa ga ni prav lahko najti. Na pomoč ji priskočijo prijateljice in kmalu najdejo prav izjemen primerek tega posebnega sadeža. Ker se jim polomi voziček, zaloti pa jih tudi noč, pustijo begojagodo kar v gaju. Naslednje jutro razočarano ugotovijo, da se je že nekdo posladkal z njo.

Riba, ki ni riba 

Pomaranča v potoku najde ribico, ki jo nese domov, da jo bo imela za hišnega ljubljenčka. Toda kmalu se izkaže, da je ljubka mala ribica v resnici paglavec. In iz paglavca kmalu zrase orjaška žaba, ki ji je Pomaranča komaj še kos. Vse da od sebe, da bi za žabo lepo skrbela in da ta ne bi delala škoda po Jagodni dobravi. Na koncu jo Jagodka vendarle prepriča, da bo žaba v potoku bolj srečna in Pomaranča jo s težkim srcem izpusti.