Šifra: 3831093813126
Razpoložljivost: Na zalogi
Prenos + 3.99€
DVD + 4.99€

Brez DDV: 0.00€

Razpoložljive možnosti

Pika se vseli v vilo Čira-Čara

Devetletni Tomaž in eno leto mlajša sestrica Anica se močno razveselita, ko se nekega dne v sosednjo hišo vila Čira-Čara vseli rdečelasa pegasta deklica s kitkami in prevelikimi čevlji. Ime ji je Pika, hči zamorskega kralja Evrazija Nogavičke. V veliki hiši živi povsem sama, kar zelo moti teto Proselizo, ki hoče ubožico s pomočjo policistov spraviti v otroški dom.

Pika gre nakupovat

Poln kovček zlatnikov, ki ga je Piki podaril njen oče, kapitan Nogavička, pride še kako prav, saj se otroci odpravijo nakupovat. Tomaž in Anica sta najbolj navdušena nad sladkarijami. Presrečni so tudi ostali otroci, saj je vsak deležen Pikine dobrosrčnosti. Trojica med drugim obišče lekarno, kjer Pika naroči in zmeša vsa mogoča zdravila, da bi pomagala tudi ljudem na oni strani Zemlje.

Pika postane raziskovalec in gre na čajanko

Medtem ko sta Tomaž in Anica v šoli, se Pika preizkuša v vlogi fine dame, saj je povabljena na popoldansko čajanko pri Žirovnikovih. Še pred razburljivim dogodkom otroci postanejo raziskovalci. Vsepovsod po tleh namreč ležijo reči, ki lahko pridejo še kako prav. Po končani pustolovščini pa Piko čaka napornejše opravilo v nadvse olikani druščini.