Šifra: 3831038161503
Razpoložljivost: Na zalogi
Prenos + 5.00€
DVD + 7.11€

Brez DDV: 0.00€

Razpoložljive možnosti

Jelenček Niko

Niko je navihan fantič, ki se igra z vrstniki, ušpiči kakšno neumnost in ob večerih najraje posluša zgodbe o svojem junaškem očetu. Vendar ni navaden fantič. Jelenček je. Živi visoko na severu, njegov oče pa naj bi bil eden od Božičkovih letečih jelenov. Tako vsaj trdi Nikova mama.

In ker se zmožnost letenja prenaša z očeta na sina, je Niko prepričan, da se lahko nauči leteti. Njegova čreda vse pristanke na smrček pospremi z zmrdovanjem in pikrimi pripombami, toda Nika ne morejo odvrniti od letenja.

Življenje teče po starem, dokler nekega dne Niko po nesreči ne razkrije skrivališča jelenov nevarnemu tropu volkov in jeleni se komaj rešijo. Za nesrečo okrivijo Nika, ki zato zapusti čredo in skuša oditi k očetu. Toda nihče ne ve, kako se pride v Božičkov breg, kjer živijo Božiček in njegove leteče sile. Niko se tako v družbi prijatelja Julijana in pojoče podlasice Vilme poda na pustolovščino, ki ga bo popeljala v skrajne nevarnosti, najskritejše kotičke severa in seveda k očetu, ki sploh ni vedel, da ima nekje že skoraj odraslega sina. Niko dokaže, da je srčen jelenček, reši Božička in sam božič pred podlim volkom Črnim, vendar se potem raje vrne k družini in prijateljem, saj spozna, kaj je na svetu najpomembnejše.